Novice‎ > ‎Arhiv novic‎ > ‎

VI. International Beach Ultimate Championship / Fonyód, Lake Balaton - Hungary, 23-25th of july 2010

objavljeno: 26. maj 2011 01:32 avtor: Miha Hillenkamp
Datum objave: 30. 7. 2010

VI. International Beach Ultimate Championship / Fonyód, Lake Balaton - Hungary, 23-25th of july 2010 

uauaaaaaaaaaaaaa - prvakinje To mi deli! 

Ščemelo nas je že ob misli, da gremo na turnir končno v ženski zasedbi. Najbolj pa nas je zaščemelo ob misli, da gremo v boj za prvo mesto. Sploh nismo pomislile, da bomo ustvarjale pravljico in to s sedmimi princesami! :) 

Kako smo jim dale vetra? Vas zanima? 

Odhod iz Ljubljane je končno potekal nestresno, ker smo se lahko ustavili na vsaki bencinski črpalki, ne da bi nas Zgornja Kungota preganjala. Nekaj malega stresa je sicer doživel Spooks in je že skoraj na cilju prebegnil v drugi avto, da bi si lahko malo spočil od nepopisne dobre volje Banane, Teje in mene, vendar si v tem opisu zasluži zgolj samo to misel. Od sedaj naprej bo govora samo o babah :). 

Parkirišče pred hostlom smo takoj spremenili v plesišče in seveda nazdravljanju, da smo spet na kraju zločina. Oliver-a (rekla sem, da bom govorila samo o babah, zato tudi manjša priredba imena) je takoj poskrbela za glasbo, Kolenko-va je zavrtela Hano, Teja je nazdravila z Jasmino, Anja se je zavrtela s Statikovo, Banana je približala borovničke, Neža je takoj odnesla potovalko v sobo, jaz pa sem si prižgala en čikec :). Skratka, petkova zabava je bila prav posebna in tako tudi novo jutro... 

Vstajanje ob 6.30. Soba 11 je bila polna trupel, ki so tako ali drugače popadala v posteljo in sedaj jih je bilo treba zbuditi. Misija nemogoče. Najtežje je bilo zbuditi Jasmino, ki je svojo noč preživela lepo pred sobo na stolu, okoli nje pa že pripravljen zajtrk (nekaj salamice, pa malo kruheka in sirček...dober tek, postrezite si :). 

Skratka, preskočila bom prehranjevanje in že smo na igrišču. 

Prva tekma: 8.00-8.20 / Frizmi : Fakanal 

Jah, nič ne, gremo v akcijo. Gremo igrat. Nasprotnice niso bile težak zalogaj. To je bila za nas, za prvo igro in ob tako nemogoči uri, voda na mlin. Igro smo gladko zmagale 11:0. Naš dogovor je bil, da ne kompliciramo in odigramo vse na polno in predvsem tisto kar znamo. In dogovora smo se držale. 

Druga tekma: 10:18-10:38 / Frizmi - Chiks with Disks 

Pogovor pred tekmo, Hana odflipa napad in me neobremenjeno na igrišče. Hrvatice so bile nasprotnice, ki jih je bilo treba premagati, ker bi drugače imela Banana pokvarjen vikend. :) Tekma je bila za malenkost težja kot prva, vendar smo tudi tu suvereno vodile in zmagale 10:1. 

Moram reči, da so žal v tej tekmi vzniknili medsosedski spori...naša mirovnica Hana je želela samo dobro in se je malo poigrala z diskom in ga, čeprav je že bil zakopan v mivki, še malo bolj zakopala, ker pa sosednja ekipa ni vzela kot šalo temveč kot skrunjenje spomenika al nekaj temu podobnega. Skratka, krog je bil namenjen potem samo opravičevanju, da bi seveda lahko dobile vsaj nekaj malega na spiritu. Bi res rada videla njihov listek, koliko točk so nam dale, ker me smo bile zelo pravične. 

Tretja tekma: 12:13-12:33 / Frizmi - Eyecatchers 

To je bila ena od tekem za katero smo vedele, da bo treba dobro organizirati napad in predvsem na polno odigrati obrambo. Kot dobri atributi so se pokazali: prevzemanje, pokrivanje dobrih hendlerk in resnično dobro odigrana obramba - no dump. S samim napadom, vse do končne cone, nismo imele težav. Disk je lepo potoval od ene do druge, igra je bila umirjena. Prav tako moram povedati, da smo, zaradi pokrivanja nasprotnic - te so nas krile FM, spremenile napad in jih gladko presenetile z boxom. Edina težava, ki je nekako nismo uspele odpraviti do konca turnirja pa je bila končna cona (malo preveč nas je bilo na tem malem prostoru :)...to je naš - to do, do naslednjič... Tekmo smo dobile 6:3. 

Četrta tekma: 14:31-14:51 / Frizmi - SuhanaMUF 

Tekma je bila dobljena prav tako z visoko razliko. Za rezultat se v času tekme nismo zmenile, ker smo igrale tako kot smo bile naučene, piko po piko. Vsak napad, vsaka obramba je bila na polno. Zaradi tako na hitro pridobljene visoke razlike, bi sicer lahko poskusile z drugačnim napadom ali obrambo (navadno smo v napadu igrale: vertikal, horizontal, box, 1xTito, obramba pa je bila: stran in no dump in 1x cona - ki je počila), vendar smo raje igrale po receptu, ki je deloval. 

Peta tekma: 16:03-16:23 / Frizmi - CiCi Catch 

Zadnja tekma dneva in seveda odločilna. To je bila namreč pot v finale, če le zmagamo :). V krogu nekaj power napotkov in prva linija že stoji. Pozabila sem povedati, da so bile to nasprotnice, s katerimi smo dve leti zapored bile težak boj v finalu in vsakokrat nesrečno zgubile. Torej, na polnoooo in brez dvomov, da ne bi zmagale. Vedele smo, da bodo tudi one igrale na polno, zato bo treba v prvih minutah narediti razliko. Kako? Z dolgimi. In uspelo je. V tej ekipi sta igrali tudi dve zelo močni handlerki (naši soigralki na svetovnem) in ko smo še njiju odrezali, je bila zmaga tu. Kratka tekma, a sladka...sedaj pa samo še finale. 

Za nami je bilo vseh pet tekem, pred nami pa želja po hrani, toplemu tušu in seveda zabaviiii. Havajsko razpoložene smo nekatere popadale v posteljo (Teja prva, potem še jaz kmalu za njo) ostale pa...pojma nimam...vem samo, da je bila zjutraj postelja na moji levi strani (če ležiš na hrbtu, oziroma na desni strani, če ležiš na trebuhu) prazna :) LOL. Zdaj pa dovolj! 

FINALE: Frizmi - CiCiCatch (pozno popoldne) 

Kapetanka, kaj boš sedaj naredila? Nešteto taktik se je mešalo v moji glavi...Vedela sem samo to: ne kompliciramo, igramo finale, igramo ultimate - ta supreme šport in igramo v najboljši zasedbi ženske ekipe TO MI DELI (bemti Tomaž, kako si nas lahko prijavil pod Frizmi!!!!!! ni opravičila :). 

Analizo te tekme smo babe že naredile, tako same, kot s pomočjo trenerjev. Zato je ne bi opisovala, ker je veliko lepše zakjučiti takole: ZMAGALE SMO! 

(Urška - Animale, julij 2010)