Novice‎ > ‎Arhiv novic‎ > ‎

Svetovno prvenstvo - Praga

objavljeno: 26. maj 2011 01:31 avtor: Miha Hillenkamp
Datum objave: 15. 7. 2010 
Svetovno prvenstvo - Praga 

1. dan - petek, 2. 7. 2010

Odhod iz Ljubljane k Gajštu je potekal po načrtih in brez zapletov - veliko prtljage ;). Okoli 21h smo prispeli na destinacijo, se odpravili na večerjo in si ogledali tekmo v baru v Bistrici. 

2. dan - sobota, 3. 7. 2010

Dogovorjeni smo bili ob 6:15 na mejnem prehodu Šentilj. Nihče ni zamudil in odpravili semo se dogodivščinam naproti. Po navigaciji naj bi bili v Pragi v 6 urah. Po preluknjani gumi na mojem avtu sredi Avstrije in po uspešni zamenjavi smo v Prago prispeli ob cca. 15 uri. Vtis, ki smo ga dobili ob pogledu na stadion Strahov (v stadionu je bilo 6 igrišč z naravno travo in 2 z umetno - nogometnih) in študentske domove je bil veličasten. Sicer že rahlo v propadajočem stanju vendar še vedno neverjeten. Okoli nas je bilo na desetine istomislečih, sproščenih in veselih igralcev ultimate-a. Vsi smo vedeli, da se odpravljamo na veličasten dogodek, vendar nas je stvarnost presenetila. Šele tisti trenutek smo se zavedali velikosti in teže tega turnirja. Malo kasneje so se nam pridružili tudi Marian, Picur Wall-e in Maria. 

Tomaž in Spooks sta nas prijavila in nam priskrbela odlične sobe v bloku st.3. Statik in jaz sva odšla na sestanek kapetanov, kjer so nam v grobem razložili prazlike v pravilih, format turnirja in se nekaj ostalih detailov. 

Ob 18:00 se je pričel trening metov, ki ga je pripravila ekipa Sockeye. V uri in pol smo se naučili veliko stvari, katere bomo uvedli tudi v naše treninge. ;) Hvala ekipi Sockeye. 

Po 21:00 smo se končno vselili v sobe. Utrujeni od poti in polni vtisov smo hitro zaspali. Vstati je bilo potrebno v nedeljo ob 5:45 - huh.

3. dan - nedelja, 4. 7. 2010

Vstajanje ob 5:45 in zajtrk ob 6:00. Sledil je odhod do igrišča št.15, kjer so nas čakali nasprotniki št.1 ekipa Smurf iz Avstralije. Začeli smo z napadom in 1. napad 1. točka. Zip je deloval prfektno in presenečeni nasprotniki so nas začeli gledati malo drugače. Prvi polčas je bil dokaj izenačen, čeprav so Smrkci odšli na polčas z prednostjo. Končni rezultat je bil 17:8 za Smrkce. Prikazali smo taktično zrelo igro, vendar smo storili preveč osnovnih napak. S svojo igro proti ekipi razvrščeni na 11. mesto pred prvenstvom smo bili zadovoljni.

Sledil je premor do 16:30, ko smo imeli naslednjo tekmo proti Heidees. Glede na njihovo razvrstitev (22.) so se zdeli bolj premagljivi. V samo tekmo smo sli sproščeno in od prvega trenutka naprej pokazali nepopustljivo igro v obrambi in dovolj mirnosti v napadu. Ob polčasu smo imeli rahlo prednost. Drugi del tekme smo prevladovali tako v obrambi kot v napadu in iztržili svojo prvo zmago na svetovnih prvenstvih. JUHUHU!! 

Sledila je večerja in otvoritev prvenstva, ki pa smo jo zaradi zadnje tekme zamudili. Večer smo zaključili z pijačo na stojnicah ob hostlu.

4. dan - ponedeljek, 5. 7. 2010

Vstajanje 5:45 zajtrk ob 6:00. Odločili smo se, da se na prizorišča vozimo z avti, saj je avtobus rabil predolgo za krožno vožnjo. 8:30 je sledila naša najboljša tekma. Igrali smo proti kanadski ekipi Onix - nosilcem naše skupine. Prvi polčas smo igrali svojo sanjsko igro in jih prislili, da so zaigrali na polno. Po tekmi smo zvedeli, da so hoteli taktizirat in svoje najboljše igralce malo šparati vendar si tega prvi polčas glede na našo igro niso upali. Na kopncu smo iztržili rezultat 6:17. Dobili pa smo priznanje za našo igro na dolge - tako za podaje kot tudi za lovljenje.

Sledila je tekma ob 12:30 proti novozelandski ekipi Duke. Ta tekma je bila nabita z čustvi. Obe ekipi sta se zavedali, da zmaga pomeni nadaljevanje v zgornjem delu tekmovanja. Na koncu je zasluženo zmagala ekipa Duke z rezultatom 17:8. Sledilo je kosilo in ogled tekme dneva v mix diviziji. 

5. dan - torek, 6. 7. 2010

Morali bi imeti tekmo ob 13:00 proti ekipi Luksemburga, vendar so vse tekme z vključno našo odpadle zaradi divje nevihte, ki je razmočila igrišča. Za to tekmo smo se sicer ogreli vsaj 4x. ;), vsaj nekaj smo počeli. Na koncu dneva smo si vsaj lahko ogledali tekmo dneva. Vse tekme, ki smo si jih ogledali, so nam prinesle nekaj novih idej, znanja in motivacije za naprej.

6. dan - sreda, 7. 7. 2010

Najbolj naporen dan na prvenstvu in hkrati prvi dan naših tekem na drugem prizorišču - Vršovice. Prva tekma je bila proti našim starim znancem ekipi Ultimate DeLux. Tekmo smo odigrali zrelo in jo dobili z 15:9. 

Druga tekma je bila tekma proti brazilski ekipi Brazzinga. Prvi polčas smo dobili z 3 tockami naskoka, potem pa so nam postavili consko obrambo. Tehnično smo odigrali zelo slabo, bili smo nepotrpežljivi in nepazljivi, tako da so brazilci z lahkoto dosegali točke. Nismo našli rešitve za njihove dolge podaje, kar nas je stalo zmage. Rezultat 11:10 za Brazzingo.

Tretja tekma je bila tekma proti ekipi iz estonije Sexy Legs. Tekmo smo začeli slabo in pustili, da so polčas dobili z 8:2. Drugi polčas je bil boljči in smo bili boljši nasprotnik, vendar zaostanka nismo mogli nadomestiti tako da smo tekmo zgubili 15:8.

Večer se je zaključil s trading night dogodkom. Tukaj so lahko vsi tisti, ki so želeli menjali svoje stare drese, hlace,.... in se seveda družili ter uživali ob glasbi.

7. dan - četrtek, 8. 7. 2010

Dan se je začel bolj mirno ob 8:00 z zajtrkom in nato ogledom tekem v open diviziji, kjer smo videli veliko izjemnih potez in tekoče igre. Svojo edino tekmo tega dne smo imeli ob 13:00 proti češki ekipi Velka Morava. Tekmo smo v začetku začeli bolj živčno, vendar še vedno dovolj zanesljivo. Na koncu smo tekmo dobili 18:11. Ta dan je bil dokaj sproščujoč. Po tekmi smo si privoščili pivo in tudi debatirali kako naprej - v katero smer se želimo razvijat kot društvo in na koncu za poslastico gledali 1/4 finale med ekipo Sockeye in Ironside. 

8. dan - petek, 9. 7. 2010

Ponovno smo vstali bolj zgodaj, pojedli zajtrk in se odpravili v Vršovice, kjer sta nas čakali zadnji 2 tekmi tega prvenstva. Prvo tekmo smo odigrali proti angleški ekipi Blue Arse Flies. Tekma je bila napeta od začetka do konca. Na začetku smo naredili par začetniskih napak in po 2 zaporednih timeoutih, precej burnih, uspeli vzpostaviti ravnotežje na igrišču. Taktično smo tekmo odigrali super in tudi napake, ki smo jih naredili smo uspeli popraviti. na koncu smo se veselili zmage 12:10. Huda tekma, v kateri smo dokazali, da smo skozi cel teden tekem napredovali tako kot ekipa kot sami posamezniki.

Sledilo je naše finale. Tekma za 29. mesto proti Brazzingi. Na to tekmo smo se taktično izjemno dobro pripravili. Odigrali smo taktično brezhibno z veliko mero potrpežljivosti v napadu, kar krasi velike ekipe in agresivno v obrambi. Rezultat govori sam zase 17:4.

Sledil je zaključek prvenstva na wucc party-ju. Verjetno ne potrebujete veliko opisa. ;) Bilo je divje, bilo je noro, bilo je.....

9. dan - sobota, 10. 7. 2010

Ta dan je bil rezerviran za 3 velika finala v mix, ženski in open diviziji. Naše riti so trpele k hudič, vendar se je splačalo. Taka finala ne vidiš prav pogosto, sploh pa ne v živo. Mix finale je dobila ekipa Larson Expirience proti ekipi Onix z 17:10. Tekmo so dobili brez problema, je pa bilo videti, da so izkoristili svoje prednosti - višino in hitrost. 

Ženski finale je bila poslalstica dneva. Fury iz USA je premagala Uno iz Japonske 16:15. Celotno občinstvo je navijalo za japonke vendar so na koncu američanke zmagale. Zasluženo ali ne, tega ne bom komentiral, poglejte si finale. So pa naša dekleta zagotovo dobile nove vzornice. 

Open finale je bil med ekipo Revolver in Sockeye. Ekipi sta prikazali izjemno igro in verjetno bo polovica highlightsov iz te teme. Bila je tekma izjemnih metov lay-outov in skokov. Ogled je bila prava motivacija za fizično pripravo v prihodnje.

Povzetek:

Dragi soigralci. Uvrstitev, ki smo jo dosegli je izjemno. Še bolj izjemni ste pa vsi vi, ki ste verjeli v Statika, Spooksa in mene ter se pustili voditi. Ni bilo lahko, vendar skupaj smo zmogli. Že na samem turnirju se je opazil napredek vseh igralk in igralcev, prehajanje iz faze euforije in živčnosti v fazo sprejemanja zrelih in pametnih odločitev. To je en velik preskok, ki se ga navadijo le izjemni ljudje. Hvala, ker ste tako izjemni!!!! 

Izkušnja, ki smo jo dobili z Wucc 2010 je izjemna. Kaj bomo pa z njo ustvarili pa je na nas samih. 

Na tem mestu bi se rad zahvalil se določenim ljudem, ki se jim po tekmi nisem, pa bi se moral:

Hana - hvala za pomoč pri ustvarjanju daril
Jasmina - hvala za ideje, ročno poslikane čestitke in liker :) 
Gajst - hvala za prečudovite kokoške :) 
Marusa - hvala za vso pomoč in podporo ekipi, ki si jo dajala na sidelinu, za pomoč pri diskih, statistiki, vodi, in ne vem pri čem več si nam bila v ogromno pomoč
Oli - žal mi je, da si se odločil da ne greš zraven, hvala pa ti za tvoje računalniske spretnosti - CD za pred tekmo je zapekel on
Starši igralcev - hvala vsem, ki ste izkazali ogromno podporo športu in ekipi s svojim navijanjem na prvenstvu in tudi z podporo igralcem (finančno in mentalno) neverjetn ste bili.

Za konec pa samo še tole:
PIKO PO PIKO --- MAMO JIH VSE - to je moja vizija za naprej 

Neskoncno ponosen na vse vas, 
Damijan M. 

(Damijan - Pionir, julij 2010)