Novice‎ > ‎Arhiv novic‎ > ‎

Promocija slovenskega ultimata v kolosej centrih po vsej Sloveniji

objavljeno: 26. maj 2011 01:29 avtor: Miha Hillenkamp   [ posodobljeno 26. maj 2011 01:30 ]
Datum objave: 12.12.2009

PROMOCIJA SLOVENSKEGA ULTIMATA V KOLOSEJ CENTRIH PO VSEJ SLOVENIJI 


Medijski sponzor 


To promocijo je omogočilo podjetje Kolosej d.o.o., kateremu se na tem mestu najlepše zahvaljujemo. 

V mesecu decembru si tako lahko pogledate prvi 31s film o igranju ultimata, na vseh lokacijah Koloseja. 

KAKO JE NASTAL PRVI FILM O SLOVENSKEM ULTIMATU? 

En šport, ena misel, en cilj = prvi film o slovenskem Ultimatu!

Želja je bila prevelika, da bi ostala samo v glavi. Dolgo je zorela in končno sem se opogumila in nagovorila dekleti, ki sta v tem poklicu več kot izkušeni.

Tina, Sabina - glavni, odgovorni za izdelek, ki se pravkar predvaja v kinematografih Kolosej po vsej Sloveniji. Noro, vam povem! Seveda smo si to zaslužili, saj smo v tem športu ljudje s srcem in dušo.

Skratka, bil je navaden večer, tako navaden, da bolj ne bi mogel biti. Niti slutila nisem, da se lahko spreobrne v nekaj tako konstruktivnega. Dekleti sem namreč prvič nagovorila, če bi morda lahko posneli našo igro, zgolj za dokumentacijo naših treningov. Vedoželjni, kot ju pač poznam, sta privolili. Tako, malo za šalo. Kdo bi si mislil, da bo to poskusno snemanje vodilo v nadaljnje sodelovanje. In je ...

Večerni trening, razmočena tla, zimska sapa, meglice in razgreta telesa. Dekleti se prebijeta po razmočenem igrišču, v rokah oprema. Seveda, oprema za več kot samo improvizacijo.

Nastanejo prvi posnetki, ki so za nas vesoljnih razsežnosti, mojstricama pa daleč od dobrega izdelka.

Tina kot Tina, večna profesionalka, sporoči, da nujno potrebujemo drugo lokacijo.

Morje, mesec oktober, sončna napoved. Odpravimo se v italijansko letovišče Grado. Štiriurno snemanje nas dobro utrudi in že gledamo prve prave, čisto prave posnetke. Kdaj bomo lahko videli izdelek? Čudoviti babnici v glavah že čarata vsebino.

31s spot. Prvi, unikatni, supreme izdelek. Premierno si ga ogledamo na zasebni zabavi in skoraj skurimo računalnik.

Veliko finale, na katerega smo vsi čakali. Iz računalnika na kino platna po vseh Kolosejevih centrih, pred vsak film, v vsako dvorano. 21 dni čiste promocije! Od 10.12.09 do 30.12.09, v času velikega Avatarja, v času veselega decembra, v času prime-tima, ko nas vsak dan gleda rekordno število obiskovalcev (ne bi se zmotila, če bi rekla, da okoli 5.000).

To je pravzaprav kratka zgodba o velikem uspehu slovenskega športa.

Ta projekt ni bil majhen zalogaj. Zato bi se želela zahvaliti Tini Fratnik in Sabini Penšek, dekletoma, brez katerih ne bi bilo filma. Zahvala gre vsem akterjem, ki nastopamo v filmu (Teja Vidic, Kati Kivinen, Marko Dreu, Blaž Jakopin, Damijan Marin, Matevž Pal, Klemen Zupančič, Sebastjan Čagran, Ana Trampuž, Urška Humar).

Hvala lepa podjetju Kolosej kinematografi d.o.o., ki je omogočilo brezplačno predvajanje filma in tako uradno dobilo mesto glavnega sponzorja slovenske ekipe, ki se bo leta 2010 udeležila svetovnega prvenstva. 

Avtor: Urška Humar