Novice‎ > ‎

Arhiv novic

Spremenjen urnik treningov

objavljeno: 2. apr. 2012 02:18 avtor: Marko   [ posodobljeno 24. okt. 2012 09:06 ]

Pričel se je poletni del sezone in s tem je prišlo tudi do spremembe urnika in lokacije naših treningov. Več informacij o tem pa si preberite v zavihku "Treningi".

Lp, ŠD Frizmi

Državni prvaki 2011 - mixed kategorija

objavljeno: 14. okt. 2011 01:53 avtor: Marko   [ posodobljeno 24. okt. 2012 09:15 ]

Za nami je še eno državno prvenstvo, ki je letos doseglo rekordno udeležbo. Beležiti je bilo kar osemdeset igralcev in igralk iz cele Slovenije. Nedvomno je to pokazatelj, da se šport uspešno širi tako rekreativno kot profesionalno.

ŠD Frizmi je zastopalo svoje barve v mixed in open kategoriji. Mixed ekipa je že tretjič zapored prepričljivo ubranila naslov državnega prvaka. Open ekipa pa je osvojila 3. mesto.

 

ŠD Frizmi se prav gotovo lahko ponaša tudi z vedno bolj številčno žensko ekipo (To Mi Deli), ki pa žal v women kategoriji, v Sloveniji, še nima konkurence. Zato so dekleta ta dan izvedla trening. V želji, da bi se v Sloveniji razvil tudi ženski ultimate, je bilo državno prvenstvo zgovoren apel ostalim društvom, da pričnejo vlagati tudi v ženski segment ultimata.

 

ŠD Frizmi čestita vsem svojim igralcem in igralkam za uspeh in borbenost, ki so jo pokazali na igrišču. Le tako naprej.

 

Lep pozdrav,

ŠD Frizmi

Državno prvenstvo 2011

objavljeno: 3. okt. 2011 03:33 avtor: Marko   [ posodobljeno 24. okt. 2012 09:06 ]

V nedeljo 9.10. bo v Renčah pri Novi Gorici potekalo 4. državno prvenstvo v mixed in open kategoriji. Katera ekipa bo v letošnji sezoni osvojila laskavi naslov? Kdo bo naj novinec in novinka leta 2011? Tekmovanje se prične ob 9 uri. Pridite in navijajte za svojo ekipo!!


Se vidimo!

EUC 2011

objavljeno: 30. maj 2011 08:07 avtor: športno društvo frizmi   [ posodobil 4. okt. 2011 00:24 Marko ]

EUC '11 - Evropsko prvenstvo v ultimatu 2011 bo potekalo v SLOVENIJI 

Prenovljena spletna stran

objavljeno: 30. maj 2011 08:06 avtor: športno društvo frizmi   [ posodobil 4. okt. 2011 00:22 Marko ]

Dobrodošli na prenovljeni spletni strani Športnega društva FRIZMI, prvega ultimate frizbi društva v Sloveniji! Želimo vam obilo zabave pri brskanju po naših straneh!

Ekipa Frizmi, 2010

(STA) Igra s frizbijem vse bolj priljubljena tudi v Sloveniji

objavljeno: 26. maj 2011 01:34 avtor: Miha Hillenkamp

Datum objave: 3. 12. 2010

STA (Slovenska tiskovna agencija), Ljubljana, 3. 12. 2010 

Igra s frizbijem vse bolj priljubljena tudi v Sloveniji

Ljubljana, 4. decembra (STA) - Igra s podajanjem in lovljenjem letečega diska je vse bolj priljubljena tudi v Sloveniji. Kot pri marsikateri drugi športni igri so si "frizbi" prvi podajali na drugi strani velike luže, kjer je sprva razvedrilo sčasoma postalo resna moštvena igra s pravili in tekmovanji. Danes se bo pri Ljubljani odvil pravi mednarodni turnir.

Na igrišču pri Osnovni šoli Dobrova se bodo kljub temu športu ne prav naklonjenim vremenskim razmeram na že šestem mednarodnem turnirju srečali ljubitelji igre s frizbijem iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in države gostiteljice Slovenije.

Rekreativno se je s frizbijem srečal že marsikateri Slovenec, le malokdo pa jih pozna tekmovalno obliko podajanja diska po svetu sprva poznano z ameriškim imenom "frisbee football"; torej frizbi nogomet, ki se je kasneje razvil v šport z imenom "ultimate". Ta šport je nekaj zanesenjakov razvilo že leta 1968 na gimnaziji v Maplewoodu v New Jerseyju.

"Ultimate je pravzaprav zgodba o uspehu športa, ki je svoj pohod v Sloveniji začel pred sedmimi leti," je v imenu organizatorjev turnirja "Free as a Bee 6 (FAAB6)" Športnega društva Frizmi povedala Urška Humar.

Slovenska različica je predvsem uspešen povzetek ameriškega modela tovrstnega športa prilagojena evropskemu okusu. V letih do danes je šport doživel številne spremembe, ki so doprinesle k razvoju društev, vedno večji prepoznavnosti športa, ki so ga celo ponekod vključili v šolski sistem. Danes je v Sloveniji več kot 100 članov, vključenih v štiri društva. Ultimate sicer trenutno šteje prek 100.000 aktivnih igralcev in se ga igra kar v 40 državah. Slovenska ekipa, v okviru ŠD Frizmi, se je letos kvalificirala na svetovno klubsko prvenstvo v Pragi.

Na dvodnevnem dogodku se bo odvilo kar 48 tekem, na katerih se bodo pomerile mešane ekipe (ekipo petih tvorita vsaj dva moška in vsaj dve ženski igralki). Sicer se tovrstni šport lahko igra tudi v odprti in ženski kategoriji. Glavni rekvizit je disk, ki si ga igralci ene ekipe med seboj podajajo z namenom, da čim prej dosežejo nasprotnikovo končno cono in z ujetim diskom v tem delu igrišča dosežejo točko. 

Avtor: STA (Slovenska tiskovna agencija) 

5 LET ŠD FRIZMI

objavljeno: 26. maj 2011 01:34 avtor: Miha Hillenkamp

Datum objave: 1. 11. 2010 
5. LET ŠD FRIZMI 

Še pomnite kako se je vse začelo?

Pred petimi leti se je Pionir (Damijan) navdušeno vrnil iz Amerike z novim športom - Ultimatom. Kmalu se je pet pogumnih odpravilo na prvi turnir, kjer so doživeli pravi tuš - veliko teka za nič. Petim smo se, od nastanka pa vse do danes, pridružili vsi tisti, ki smo 30.10. 2010 praznovali 5 let. Ni nas malo in še kar rastemo. 

Hvala vsem, ki ste praznovali z nami.

predsednik društva, 
Damijan Marin 

3. DRŽAVNO PRVENSTVO (kategorija OPEN)

objavljeno: 26. maj 2011 01:33 avtor: Miha Hillenkamp

Datum objave: 4. 10. 2010 

3. DRŽAVNO PRVENSTVO (kategorija OPEN) 

Zgornja Polskava, 3.10. 2010.
Državno prvenstvo v kategoriji OPEN. 

Za nami je uspešno državno prvenstvo. Odlična organizacija in naklonjeno vreme sta pripomogla k tekmovalnemu vzdušju in predvsem dobri volji vseh štirih ekip, ki so se potegovale za častni naslov državnega prvaka. 

Zbor ob 10. uri. Kapetan skliče sestanek ekipe Frizmi, trener poda nekaj kratkih napotkov in sledi ogrevanje.
Naša prva tekma je bila proti novogoriški ekipi Vertigo, ki je seveda prišla na tekmo v duhu zmage. In nič manj si je nismo želeli mi. 
Ko že govorimo o državnem prvenstvu se spodobi, da se navede člane, ki so ta dan krojili usodo našega uspeha: Damijan, Klemen, Marko D., Tomaž P., Matevž, Tomaž K., Anže, Miha, Oli, Sebastjan, Emil, Teja, Anja, Neža, Urška. 
Kot rečeno, prva tekma proti Vertigu. Taktika, ki jo je izbral Klemen sta bili enostavnost in umirjenost v igri. Igrali smo natančno tisto, kar je sestavni del naših treningov. 
Naša močna stran je bila predvsem komunikacija med igralci na igrišču. Tako malo, a tako učinkovito, bi lahko rekli. Vse to nas je pripeljalo do prve zmage. Rezultat: Frizmi - Vertigo 9:6 

15 minutni odmor. Predpriprava na drugo tekmo. Vsak član ekipe si je vzel čase zase, za sprostitev, za druženje, a disciplino v ekipi je bilo še vedno čutiti. Z mislimi smo vseeno bili že na drugi tekmi. 
Komet: Frizmi. Kako pomemben je krog (to je del, ko se pred tekmo igralci umirijo, prisluhnejo kapetanu in trenerju in seveda z mislimi stopijo v igro)? Zelo! Saj je to tudi del dobre igre. 
Začeli smo z obrambo, kar je seveda pomenilo, da smo se na linijo postavili igralci katerim je bila predhodno dodeljena ta pozicija. Ekipa proti kateri smo igrali je bila začetniška, a kljub temu je bilo v krogu jasno povedano, da igramo "našo" igro. Morda bi veljalo povedati kaj pravzaprav pomeni "naša" igra. V opisu, ki sledi, bodo naštete komponente, ki so nastale iz preteklih izkušenj in so se izkazale za ključne (pomeni, da so doprinesle k dobrim rezultatom): igranje z glavo, umirjeno igranje, komunikacija med igralci, nisi pameten, če nisi za to poklican..predvsem pa, da igraš v duhu ekipe in ne herojstva. Končni rezultat je bil zmaga: Frizmi – Komet 15:6 

Two behind, two to go! 
Pred nami je bil mariborsko-ljubljanski derbi, Cosmodisc : Frizmi.
Lahko rečem, da takšne tekme so ali pa niso psihično zahtevne. Vse je odvisno od posameznika, ekipe, vodji, skratka, stvari se morajo poklopiti, da lahko igra ostane igra na nivoju in ne neko rivalstvo brez vsebine. Na takih tekmah ponavadi zmaga psihološko močnejša ekipa, kar pomeni zrelejša. In v Frizmiju se je ta zrelosti pokazala, čeravno smo imeli na začetku kar nekaj težav. Vseeno smo v nekem danem trenutku, z našo igro, povedli z zavidljivo razliko: 7:4. Ta igra je bila tudi igra deklet, ki smo igrala za Frizmi, saj smo pokazale, da se znamo kosati z igralci nasprotnega spola. Lahko rečem, da smo pametno odigrale in našo "šibkost" (ta je predvsem v tem, da se zelo težko kosaš s hitrostjo fantov) obrnile v naš prid in za primer, postavljale obrambo tako, da fantje pač niso dobili podaje na dolgo. Zmaga je pomenila finale. 

Vedoč, da je pred nami finale, smo si vzeli čas za hranjenje mišic in možganov. Uro, ki nas je ločila do tekme, smo preživeli na igrišču polnem novih igralcev, obiskovalcev, ljudi željnih podajanja. V vsej tej množici se je našel tudi zelo visok fant, po imenu Vid Jakopin (brat igralca ultimata Blaža Jakopina/Cosmodisc), ki se je odločil, da bo kot vrhunski športnik ACH-ja podprl razvoj ultimata in si je tako, na zelo vroči dražbi, priboril unikatni leseni disc. Prva dražba, pa tako uspešna. Nice. 

Finale: pričetek ob 16.uri.
Stojimo pred publiko in prisluhnemo himni. Ponos. 
Zavedamo se, da bo treba v prvih nekaj minutah povesti. Nekako ne gre vse po načrtu. Vertigo igra tekočo igro, igrajo na dolgo, igrajo na polno v obrambi. Skratka, povedejo oni. Nekje bolj proti koncu se zavedamo, da smo na rezultatu 11:7 in da jih do zmage ločijo samo še 4 točke. Time-out, ki ga kliče Klemen je več kot na mestu. Kot pravi trener nas prebudi s pravimi iskrami. In ob povratku na igrišče se Frizmi zbudi. Igramo mi, igrajo oni. In uspemo približati rezultat na 14:11. 

Seveda je državni prvak lahko samo eden. In ta eden je postal Vertigo. Končni rezultat: 15:11. Čestitke za igro, športni duh in seveda za naslov Državnega prvaka v kategoriji Open. 

Vse vrhunske ekipe imajo slabše in boljše dneve (mi reče Mare D.) in jaz se s tem popolnoma strinjam. Klemen potem v krogu, ki ga imamo samo zase še pove, da je najbolj zadovoljen, ker vidi, da to kar delamo na treningih (ki je nekaj povsem novega) deluje! 

Rezultati DP 2010:
1. Vertigo (ŠD Migetalkar, NG)
2. Frizmi (ŠD Frizmi, LJ)
3. Cosmo Disc (ŠD Ultimate frisbee Maribor, MB)
4. Ko-Met (ŠD Mavrica, KP)

Duh igre: Ko-met (ŠD Mavrica, KP) 

Se vidimo naslednje leto! 

Slike sledjio v kratkem... 

Avtor: Urška Humar 

VI. International Beach Ultimate Championship / Fonyód, Lake Balaton - Hungary, 23-25th of july 2010

objavljeno: 26. maj 2011 01:32 avtor: Miha Hillenkamp

Datum objave: 30. 7. 2010

VI. International Beach Ultimate Championship / Fonyód, Lake Balaton - Hungary, 23-25th of july 2010 

uauaaaaaaaaaaaaa - prvakinje To mi deli! 

Ščemelo nas je že ob misli, da gremo na turnir končno v ženski zasedbi. Najbolj pa nas je zaščemelo ob misli, da gremo v boj za prvo mesto. Sploh nismo pomislile, da bomo ustvarjale pravljico in to s sedmimi princesami! :) 

Kako smo jim dale vetra? Vas zanima? 

Odhod iz Ljubljane je končno potekal nestresno, ker smo se lahko ustavili na vsaki bencinski črpalki, ne da bi nas Zgornja Kungota preganjala. Nekaj malega stresa je sicer doživel Spooks in je že skoraj na cilju prebegnil v drugi avto, da bi si lahko malo spočil od nepopisne dobre volje Banane, Teje in mene, vendar si v tem opisu zasluži zgolj samo to misel. Od sedaj naprej bo govora samo o babah :). 

Parkirišče pred hostlom smo takoj spremenili v plesišče in seveda nazdravljanju, da smo spet na kraju zločina. Oliver-a (rekla sem, da bom govorila samo o babah, zato tudi manjša priredba imena) je takoj poskrbela za glasbo, Kolenko-va je zavrtela Hano, Teja je nazdravila z Jasmino, Anja se je zavrtela s Statikovo, Banana je približala borovničke, Neža je takoj odnesla potovalko v sobo, jaz pa sem si prižgala en čikec :). Skratka, petkova zabava je bila prav posebna in tako tudi novo jutro... 

Vstajanje ob 6.30. Soba 11 je bila polna trupel, ki so tako ali drugače popadala v posteljo in sedaj jih je bilo treba zbuditi. Misija nemogoče. Najtežje je bilo zbuditi Jasmino, ki je svojo noč preživela lepo pred sobo na stolu, okoli nje pa že pripravljen zajtrk (nekaj salamice, pa malo kruheka in sirček...dober tek, postrezite si :). 

Skratka, preskočila bom prehranjevanje in že smo na igrišču. 

Prva tekma: 8.00-8.20 / Frizmi : Fakanal 

Jah, nič ne, gremo v akcijo. Gremo igrat. Nasprotnice niso bile težak zalogaj. To je bila za nas, za prvo igro in ob tako nemogoči uri, voda na mlin. Igro smo gladko zmagale 11:0. Naš dogovor je bil, da ne kompliciramo in odigramo vse na polno in predvsem tisto kar znamo. In dogovora smo se držale. 

Druga tekma: 10:18-10:38 / Frizmi - Chiks with Disks 

Pogovor pred tekmo, Hana odflipa napad in me neobremenjeno na igrišče. Hrvatice so bile nasprotnice, ki jih je bilo treba premagati, ker bi drugače imela Banana pokvarjen vikend. :) Tekma je bila za malenkost težja kot prva, vendar smo tudi tu suvereno vodile in zmagale 10:1. 

Moram reči, da so žal v tej tekmi vzniknili medsosedski spori...naša mirovnica Hana je želela samo dobro in se je malo poigrala z diskom in ga, čeprav je že bil zakopan v mivki, še malo bolj zakopala, ker pa sosednja ekipa ni vzela kot šalo temveč kot skrunjenje spomenika al nekaj temu podobnega. Skratka, krog je bil namenjen potem samo opravičevanju, da bi seveda lahko dobile vsaj nekaj malega na spiritu. Bi res rada videla njihov listek, koliko točk so nam dale, ker me smo bile zelo pravične. 

Tretja tekma: 12:13-12:33 / Frizmi - Eyecatchers 

To je bila ena od tekem za katero smo vedele, da bo treba dobro organizirati napad in predvsem na polno odigrati obrambo. Kot dobri atributi so se pokazali: prevzemanje, pokrivanje dobrih hendlerk in resnično dobro odigrana obramba - no dump. S samim napadom, vse do končne cone, nismo imele težav. Disk je lepo potoval od ene do druge, igra je bila umirjena. Prav tako moram povedati, da smo, zaradi pokrivanja nasprotnic - te so nas krile FM, spremenile napad in jih gladko presenetile z boxom. Edina težava, ki je nekako nismo uspele odpraviti do konca turnirja pa je bila končna cona (malo preveč nas je bilo na tem malem prostoru :)...to je naš - to do, do naslednjič... Tekmo smo dobile 6:3. 

Četrta tekma: 14:31-14:51 / Frizmi - SuhanaMUF 

Tekma je bila dobljena prav tako z visoko razliko. Za rezultat se v času tekme nismo zmenile, ker smo igrale tako kot smo bile naučene, piko po piko. Vsak napad, vsaka obramba je bila na polno. Zaradi tako na hitro pridobljene visoke razlike, bi sicer lahko poskusile z drugačnim napadom ali obrambo (navadno smo v napadu igrale: vertikal, horizontal, box, 1xTito, obramba pa je bila: stran in no dump in 1x cona - ki je počila), vendar smo raje igrale po receptu, ki je deloval. 

Peta tekma: 16:03-16:23 / Frizmi - CiCi Catch 

Zadnja tekma dneva in seveda odločilna. To je bila namreč pot v finale, če le zmagamo :). V krogu nekaj power napotkov in prva linija že stoji. Pozabila sem povedati, da so bile to nasprotnice, s katerimi smo dve leti zapored bile težak boj v finalu in vsakokrat nesrečno zgubile. Torej, na polnoooo in brez dvomov, da ne bi zmagale. Vedele smo, da bodo tudi one igrale na polno, zato bo treba v prvih minutah narediti razliko. Kako? Z dolgimi. In uspelo je. V tej ekipi sta igrali tudi dve zelo močni handlerki (naši soigralki na svetovnem) in ko smo še njiju odrezali, je bila zmaga tu. Kratka tekma, a sladka...sedaj pa samo še finale. 

Za nami je bilo vseh pet tekem, pred nami pa želja po hrani, toplemu tušu in seveda zabaviiii. Havajsko razpoložene smo nekatere popadale v posteljo (Teja prva, potem še jaz kmalu za njo) ostale pa...pojma nimam...vem samo, da je bila zjutraj postelja na moji levi strani (če ležiš na hrbtu, oziroma na desni strani, če ležiš na trebuhu) prazna :) LOL. Zdaj pa dovolj! 

FINALE: Frizmi - CiCiCatch (pozno popoldne) 

Kapetanka, kaj boš sedaj naredila? Nešteto taktik se je mešalo v moji glavi...Vedela sem samo to: ne kompliciramo, igramo finale, igramo ultimate - ta supreme šport in igramo v najboljši zasedbi ženske ekipe TO MI DELI (bemti Tomaž, kako si nas lahko prijavil pod Frizmi!!!!!! ni opravičila :). 

Analizo te tekme smo babe že naredile, tako same, kot s pomočjo trenerjev. Zato je ne bi opisovala, ker je veliko lepše zakjučiti takole: ZMAGALE SMO! 

(Urška - Animale, julij 2010) 

Svetovno prvenstvo - Praga

objavljeno: 26. maj 2011 01:31 avtor: Miha Hillenkamp

Datum objave: 15. 7. 2010 
Svetovno prvenstvo - Praga 

1. dan - petek, 2. 7. 2010

Odhod iz Ljubljane k Gajštu je potekal po načrtih in brez zapletov - veliko prtljage ;). Okoli 21h smo prispeli na destinacijo, se odpravili na večerjo in si ogledali tekmo v baru v Bistrici. 

2. dan - sobota, 3. 7. 2010

Dogovorjeni smo bili ob 6:15 na mejnem prehodu Šentilj. Nihče ni zamudil in odpravili semo se dogodivščinam naproti. Po navigaciji naj bi bili v Pragi v 6 urah. Po preluknjani gumi na mojem avtu sredi Avstrije in po uspešni zamenjavi smo v Prago prispeli ob cca. 15 uri. Vtis, ki smo ga dobili ob pogledu na stadion Strahov (v stadionu je bilo 6 igrišč z naravno travo in 2 z umetno - nogometnih) in študentske domove je bil veličasten. Sicer že rahlo v propadajočem stanju vendar še vedno neverjeten. Okoli nas je bilo na desetine istomislečih, sproščenih in veselih igralcev ultimate-a. Vsi smo vedeli, da se odpravljamo na veličasten dogodek, vendar nas je stvarnost presenetila. Šele tisti trenutek smo se zavedali velikosti in teže tega turnirja. Malo kasneje so se nam pridružili tudi Marian, Picur Wall-e in Maria. 

Tomaž in Spooks sta nas prijavila in nam priskrbela odlične sobe v bloku st.3. Statik in jaz sva odšla na sestanek kapetanov, kjer so nam v grobem razložili prazlike v pravilih, format turnirja in se nekaj ostalih detailov. 

Ob 18:00 se je pričel trening metov, ki ga je pripravila ekipa Sockeye. V uri in pol smo se naučili veliko stvari, katere bomo uvedli tudi v naše treninge. ;) Hvala ekipi Sockeye. 

Po 21:00 smo se končno vselili v sobe. Utrujeni od poti in polni vtisov smo hitro zaspali. Vstati je bilo potrebno v nedeljo ob 5:45 - huh.

3. dan - nedelja, 4. 7. 2010

Vstajanje ob 5:45 in zajtrk ob 6:00. Sledil je odhod do igrišča št.15, kjer so nas čakali nasprotniki št.1 ekipa Smurf iz Avstralije. Začeli smo z napadom in 1. napad 1. točka. Zip je deloval prfektno in presenečeni nasprotniki so nas začeli gledati malo drugače. Prvi polčas je bil dokaj izenačen, čeprav so Smrkci odšli na polčas z prednostjo. Končni rezultat je bil 17:8 za Smrkce. Prikazali smo taktično zrelo igro, vendar smo storili preveč osnovnih napak. S svojo igro proti ekipi razvrščeni na 11. mesto pred prvenstvom smo bili zadovoljni.

Sledil je premor do 16:30, ko smo imeli naslednjo tekmo proti Heidees. Glede na njihovo razvrstitev (22.) so se zdeli bolj premagljivi. V samo tekmo smo sli sproščeno in od prvega trenutka naprej pokazali nepopustljivo igro v obrambi in dovolj mirnosti v napadu. Ob polčasu smo imeli rahlo prednost. Drugi del tekme smo prevladovali tako v obrambi kot v napadu in iztržili svojo prvo zmago na svetovnih prvenstvih. JUHUHU!! 

Sledila je večerja in otvoritev prvenstva, ki pa smo jo zaradi zadnje tekme zamudili. Večer smo zaključili z pijačo na stojnicah ob hostlu.

4. dan - ponedeljek, 5. 7. 2010

Vstajanje 5:45 zajtrk ob 6:00. Odločili smo se, da se na prizorišča vozimo z avti, saj je avtobus rabil predolgo za krožno vožnjo. 8:30 je sledila naša najboljša tekma. Igrali smo proti kanadski ekipi Onix - nosilcem naše skupine. Prvi polčas smo igrali svojo sanjsko igro in jih prislili, da so zaigrali na polno. Po tekmi smo zvedeli, da so hoteli taktizirat in svoje najboljše igralce malo šparati vendar si tega prvi polčas glede na našo igro niso upali. Na kopncu smo iztržili rezultat 6:17. Dobili pa smo priznanje za našo igro na dolge - tako za podaje kot tudi za lovljenje.

Sledila je tekma ob 12:30 proti novozelandski ekipi Duke. Ta tekma je bila nabita z čustvi. Obe ekipi sta se zavedali, da zmaga pomeni nadaljevanje v zgornjem delu tekmovanja. Na koncu je zasluženo zmagala ekipa Duke z rezultatom 17:8. Sledilo je kosilo in ogled tekme dneva v mix diviziji. 

5. dan - torek, 6. 7. 2010

Morali bi imeti tekmo ob 13:00 proti ekipi Luksemburga, vendar so vse tekme z vključno našo odpadle zaradi divje nevihte, ki je razmočila igrišča. Za to tekmo smo se sicer ogreli vsaj 4x. ;), vsaj nekaj smo počeli. Na koncu dneva smo si vsaj lahko ogledali tekmo dneva. Vse tekme, ki smo si jih ogledali, so nam prinesle nekaj novih idej, znanja in motivacije za naprej.

6. dan - sreda, 7. 7. 2010

Najbolj naporen dan na prvenstvu in hkrati prvi dan naših tekem na drugem prizorišču - Vršovice. Prva tekma je bila proti našim starim znancem ekipi Ultimate DeLux. Tekmo smo odigrali zrelo in jo dobili z 15:9. 

Druga tekma je bila tekma proti brazilski ekipi Brazzinga. Prvi polčas smo dobili z 3 tockami naskoka, potem pa so nam postavili consko obrambo. Tehnično smo odigrali zelo slabo, bili smo nepotrpežljivi in nepazljivi, tako da so brazilci z lahkoto dosegali točke. Nismo našli rešitve za njihove dolge podaje, kar nas je stalo zmage. Rezultat 11:10 za Brazzingo.

Tretja tekma je bila tekma proti ekipi iz estonije Sexy Legs. Tekmo smo začeli slabo in pustili, da so polčas dobili z 8:2. Drugi polčas je bil boljči in smo bili boljši nasprotnik, vendar zaostanka nismo mogli nadomestiti tako da smo tekmo zgubili 15:8.

Večer se je zaključil s trading night dogodkom. Tukaj so lahko vsi tisti, ki so želeli menjali svoje stare drese, hlace,.... in se seveda družili ter uživali ob glasbi.

7. dan - četrtek, 8. 7. 2010

Dan se je začel bolj mirno ob 8:00 z zajtrkom in nato ogledom tekem v open diviziji, kjer smo videli veliko izjemnih potez in tekoče igre. Svojo edino tekmo tega dne smo imeli ob 13:00 proti češki ekipi Velka Morava. Tekmo smo v začetku začeli bolj živčno, vendar še vedno dovolj zanesljivo. Na koncu smo tekmo dobili 18:11. Ta dan je bil dokaj sproščujoč. Po tekmi smo si privoščili pivo in tudi debatirali kako naprej - v katero smer se želimo razvijat kot društvo in na koncu za poslastico gledali 1/4 finale med ekipo Sockeye in Ironside. 

8. dan - petek, 9. 7. 2010

Ponovno smo vstali bolj zgodaj, pojedli zajtrk in se odpravili v Vršovice, kjer sta nas čakali zadnji 2 tekmi tega prvenstva. Prvo tekmo smo odigrali proti angleški ekipi Blue Arse Flies. Tekma je bila napeta od začetka do konca. Na začetku smo naredili par začetniskih napak in po 2 zaporednih timeoutih, precej burnih, uspeli vzpostaviti ravnotežje na igrišču. Taktično smo tekmo odigrali super in tudi napake, ki smo jih naredili smo uspeli popraviti. na koncu smo se veselili zmage 12:10. Huda tekma, v kateri smo dokazali, da smo skozi cel teden tekem napredovali tako kot ekipa kot sami posamezniki.

Sledilo je naše finale. Tekma za 29. mesto proti Brazzingi. Na to tekmo smo se taktično izjemno dobro pripravili. Odigrali smo taktično brezhibno z veliko mero potrpežljivosti v napadu, kar krasi velike ekipe in agresivno v obrambi. Rezultat govori sam zase 17:4.

Sledil je zaključek prvenstva na wucc party-ju. Verjetno ne potrebujete veliko opisa. ;) Bilo je divje, bilo je noro, bilo je.....

9. dan - sobota, 10. 7. 2010

Ta dan je bil rezerviran za 3 velika finala v mix, ženski in open diviziji. Naše riti so trpele k hudič, vendar se je splačalo. Taka finala ne vidiš prav pogosto, sploh pa ne v živo. Mix finale je dobila ekipa Larson Expirience proti ekipi Onix z 17:10. Tekmo so dobili brez problema, je pa bilo videti, da so izkoristili svoje prednosti - višino in hitrost. 

Ženski finale je bila poslalstica dneva. Fury iz USA je premagala Uno iz Japonske 16:15. Celotno občinstvo je navijalo za japonke vendar so na koncu američanke zmagale. Zasluženo ali ne, tega ne bom komentiral, poglejte si finale. So pa naša dekleta zagotovo dobile nove vzornice. 

Open finale je bil med ekipo Revolver in Sockeye. Ekipi sta prikazali izjemno igro in verjetno bo polovica highlightsov iz te teme. Bila je tekma izjemnih metov lay-outov in skokov. Ogled je bila prava motivacija za fizično pripravo v prihodnje.

Povzetek:

Dragi soigralci. Uvrstitev, ki smo jo dosegli je izjemno. Še bolj izjemni ste pa vsi vi, ki ste verjeli v Statika, Spooksa in mene ter se pustili voditi. Ni bilo lahko, vendar skupaj smo zmogli. Že na samem turnirju se je opazil napredek vseh igralk in igralcev, prehajanje iz faze euforije in živčnosti v fazo sprejemanja zrelih in pametnih odločitev. To je en velik preskok, ki se ga navadijo le izjemni ljudje. Hvala, ker ste tako izjemni!!!! 

Izkušnja, ki smo jo dobili z Wucc 2010 je izjemna. Kaj bomo pa z njo ustvarili pa je na nas samih. 

Na tem mestu bi se rad zahvalil se določenim ljudem, ki se jim po tekmi nisem, pa bi se moral:

Hana - hvala za pomoč pri ustvarjanju daril
Jasmina - hvala za ideje, ročno poslikane čestitke in liker :) 
Gajst - hvala za prečudovite kokoške :) 
Marusa - hvala za vso pomoč in podporo ekipi, ki si jo dajala na sidelinu, za pomoč pri diskih, statistiki, vodi, in ne vem pri čem več si nam bila v ogromno pomoč
Oli - žal mi je, da si se odločil da ne greš zraven, hvala pa ti za tvoje računalniske spretnosti - CD za pred tekmo je zapekel on
Starši igralcev - hvala vsem, ki ste izkazali ogromno podporo športu in ekipi s svojim navijanjem na prvenstvu in tudi z podporo igralcem (finančno in mentalno) neverjetn ste bili.

Za konec pa samo še tole:
PIKO PO PIKO --- MAMO JIH VSE - to je moja vizija za naprej 

Neskoncno ponosen na vse vas, 
Damijan M. 

(Damijan - Pionir, julij 2010)

1-10 of 12