Novice‎ > ‎

1. turnir slovenske ultimate lige (SUL)

objavljeno: 16. apr. 2015 01:47 avtor: Marko   [ posodobljeno 16. apr. 2015 03:05 ]
Koštabona, 12. april 2015
Pričeli smo s Slovensko ultimate ligo!! :)

Koštabona je gostila štiri ekipe v konkurenci (Frizmi, Cosmo, Komet in Nuclear Disc), ki so se potegovale za prve točke in ekipo iz Trsta (Flying Boars), ki je popestrila dogajanje na turnirju. Lepo vreme in brezhibna organizacija sta tekmovalcem vlivala moči in želje po zmagi.


Ekipa na 1. SUL-u

SUL smo otvorili mi in ekipa iz Krškega ter na vzporednem igrišču Komet in Flying Boars. Še kako dobro smo se zavedali, da se je treba prvo tekmo zbrati in zmagati, ker je od nje odvisno naše nadaljnje razpoloženje in kvaliteta igre. Petinštirideset minut dolga igra se je za nas zaključila z zmago. Mlada, perspektivna ekipa Nuclear Disc se je vsekakor trudila za vsako točko in skozi tekmo lepo napredovala.

                         "Cheer pred prvo tekmo"                                        "Igralci v krogu po vsaki tekmi"
                                                   
Čakal nas je že drugi izziv in sicer tekma z ekipo iz Maribora, t.i. Cosmo. Večni derbi med Ljubljano in Mariborom. Ta tekma je bila vsekakor miselna, saj smo bili oboji tehnično in fizično izenačeni. Tekoča igra, dober spirit, intenzivnost, strukturirani napadi, skratka vse kar lahko ultimate ponudi je igro držalo do konca v napetosti. O zmagi je odločila zadnja točka. Tako kot smo se zmenili na linij tako smo tudi odigrali. Druga zmaga je bila v žepu. Rezultat 7:6.

Po naporni tekmi je sledil dolg premor za kosilo in čas za regeneracijo.

Popoldanski del je privabil na tekmo tudi obiskovalce iz okoliških krajev. Prav lepo je bilo videti polne tribune. Naša tretja tekma je bila proti ekipi iz Italije - Flying Boars. Zelo hitro smo povedli kar za štiri pike. Tekma je bila intenzivna vendar je bila naša številčna zasedba odločno premočna in tako smo si priigrali že tretjo zmago. Italijanska ekipa je igrala do konca, v pravem športnem duhu.

"Frizmi - Komet"

Dobra volja in vedno močnejši ekipni duh sta nas privedla do nove zmage - 7:4. V tekmi s Kometom se je že poznala utrujenost igralcev, a lahko rečemo, da sta se ekipi dobro držali in se še kako zavedali pomembnosti vsake točke.

4 down, 1 to go, za prvo mesto. Po pričakovanjih smo se v velikem finalu ponovno srečali z ekipo Cosmo. Nekako je tiho pravilo, da je težko dvakrat premagati isto ekipo na istem turnirju. Zato smo se v tekmo podali z glavo in z našo igro ter našim tempom. Tokrat o zmagi ni odločala ena točka. Zmagali smo zaradi trdega dela, ekipnega duha, odličnega spirita.


                              "Posvet pred finalom"                                                        "Akcija"

Sledila je uradna podelitev in nekaj govorov s strani organizatorja.
Poleg zmage smo v Ljubljano odnesli še naslov Spirit of the game. Bravooooo Frizmi!

»Kdo je ekipa, kdo je zmagal, kdo je imel najboljši spirit, kdo so rdeči?« Odgovor je v prvem zapisu, prvega SUL-a.

Tekst: Urška Humar
Foto: Maruša Lešnik
Lep pozdrav,
ŠD Frizmi
Comments