Društvo

Športno društvo Frizmi je bilo ustanovljeno decembra 2005 z namenom združiti začetnike nove športne panoge v Sloveniji, ultimate frizbija. Tako je prvih deset zagrizenih navdušencev lahko začelo trenirati v organiziranem društvu, torej na svoje, z rednimi treningi in rednimi vikend gostovanji na turnirjih pri prijateljskih ekipah.

To je povsem neagresivna športna panoga, ki spodbuja športni duh, je brez namernega kontakta in zelo atraktivna za gledalce. Slovenija ta šport igra šele šest let, v sosednjih državah pa je doživel že pravi razcvet. Igra se ga v dvorani, na prostem ali na mivki. Posebnost tega športa je velik poudarek na timskem športnem duhu, saj na vsakem turnirju poleg zmagovalca tekmovanja, ekipe med sabo izberejo tudi ekipo z najboljšim športnim duhom.

V preteklosti so znana podjetja (npr.: Nike, Snickers in Madžarski telekom) v svojih reklamah uporabila prav to športno panogo, v tujini pa ultimate frizbi predstavlja enega najbolj zanimivih ekipnih športov v šolah, na fakultetah in v rekreacijski ligi. Predpostavljamo, da bo ultimate frizbi zaživel tudi pri nas, predvsem zaradi preproste, neagresivne in na pogled zelo atraktivne igre.

Do danes je društvo potrojilo aktivne člane in se poleg organiziranega treninga in udeležbe na mednarodnih turnirjih ukvarja tudi z organizacijo predstavitvenih delavnic ultimate frizbija ter enkrat letno mednarodnega indoor turnirja Free as a Bee.

Trenutno društvo šteje 43 članov, ki enkrat letno na redni letni skupščini izvolijo izvršni odbor, v katerem so trenutno Luka Novak Kogoj (predsednik),
Eva Belčič (tajnik) in Anja Lukan (blagajnik).


VIZIJA

Želimo, da ultimate frizbi postane vsakdanjik v življenju vsakega posameznika: zabava za mlade in mlade po srcu vsak dan - popoldne na sprehodu, čez vikend na pikniku. Upamo, da bo v prihodnosti našel tudi prostor v šolskih in fakultetnih kurikulumih - v tujini je to že dolgo uveljavljen šport, pravzaprav ta športna panoga spada med najzanimivejše ekipne športe na svetu.


CILJI

V prihodnosti načrtujemo povečanje števila članov društva, ustanovitev novih klubov po Sloveniji, udeležbo na mednarodnih turnirjih po Evropi in poleg organizacije že tradicionalnega 12. mednarodnega turnirja Free as a Bee, organizirati tudi outdoor turnir v letu 2016. Upamo, da nam uspe!